Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα, Τρίτη, οι κοινωνικοί λειτουργοί. Την κινητοποίηση έχει προκηρύξει, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Κοινωνικής Εργασίας, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμά του, και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) και Εργατικά Κέντρα.

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει τη δραματική υποστελέχωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών και διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού «ώστε να είναι δυνατή η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση και η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους πιο ευάλωτους». Στην ανακοίνωσή του αναδεικνύει την υποστελέχωση στις δομές παιδικής προστασίας, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ, στην Εκπαίδευση, στα καταστήματα κράτησης, στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, σε δομές προστασίας των αιτούντων άσυλο.

«Οπως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, έτσι δεν πρέπει να αποσιωπήσουμε τα “άλλα Τέμπη” που προδιαγράφονται, μας περιτριγυρίζουν και απειλούν καθημερινά την ασφάλεια και τη ζωή μας, των οικογενειών μας και των εξυπηρετουμένων μας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, που έχει επίσης προκηρύξει απεργία για τους κοινωνικούς λειτουργούς.

Την προκήρυξη απεργίας για τους κοινωνικούς λειτουργούς έχουν αποφασίσει τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, ενώ τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ