Με καθολική συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια της χώρας, είναι σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα η 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών στα Ρυμουλκά – Ναυαγοσωστικά, που προκήρυξε το σωματείο Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων – Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), μετά από ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ στις 2 Δεκέμβρη.

Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται ενάντια στην προκλητικότητα και αδιαλλαξία των εφοπλιστών, που επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες γαλέρας, να συντρίψουν ΣΣΕ και δικαιώματα.

Η ΠΕΠΡΝ σημειώνει πως με την προειδοποιητική απεργία ζητά για άμεση συνάντηση και έναρξη των διαπραγματεύσεων «με αποκλειστικό αντικείμενο των Διαπραγματεύσεων, να είναι οι αυξήσεις με βάση των πραγματικών συνθηκών έχοντας τον πληθωρισμό να κινείται πάνω από 12% και το είδος των βελτιώσεων και όχι οι υφιστάμενοι όροι εργασίας που υπάρχουν στην ισχύουσα Σ.Σ.Ε» και προειδοποιεί με «κλιμάκωση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων στο άμεσο χρονικό διάστημα».

Την αλληλεγγύη τους στην απεργία των ναυτεργατών στα ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά εκφράζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς και το ΠΑΜΕ.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ