Με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδίκησαν μέτρα προστασίας και ασφάλειας με αφορμή και το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα την ανασφάλιστη εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βορίδης παρέπεμψε σε νέα συνάντηση που θα γίνει προκειμένου να επαναξεταστεί το καθεστώς ελέγχων τήρησης, λήψης και εφαρμογής των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Από την πλευρά του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι τα σωματεία, η ομοσπονδία θα πρέπει όλο το επόμενο διάστημα να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να προστατέψουμε τους εργαζόμενους από τέτοιες τραγικές επαναλήψεις όπως το το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα την ανασφάλιστη εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρο, που δεν θέλει κανείς να ξαναζήσουμε.

Ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αττικής, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι κυβερνήσεις και δήμαρχοι μας βλέπουν ως κόστος. Την υγεία και την ασφάλειά μας την βλέπουνε ως κόστος προσπαθώντας να το περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Όπως τόνισε, δεν μπορεί να μην δίνονται τα μέσα ατομικής προστασίας και να μην συμβαίνει τίποτα στους δήμους.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι έφτασαν έξω από τη Βουλή με πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας όπου αρχικά συγκεντρώθηκαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου, σήμερα το πρωί έγινε νέο εργατικό ατύχημα, με τον τραυματισμό εργαζόμενου του Δήμου Γαλατσίου, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ