Την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (γραμμή 1 – ηλεκτρικό, γραμμές 2 και 3 – Μετρό και Τραμ), μετά από συνεδριάσεις των σωματείων τους. Τα συγκεκριμένα μέσα θα λειτουργήσουν από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. για την διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι τα σωματεία σιδηροδρομικών συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη, ακινητοποιώντας τους συρμούς σε όλη τη χώρα. Σε συνέλευσή τους που πραγματοποίησαν αμέσως μετά τη λήξη της απεργιακής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή, τα τρία σωματεία εργαζομένων στη «Hellenic Train» αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και αύριο, Τετάρτη, ενώ συμμετοχή σε αυτήν την απόφαση ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών. Ακόμα, απόφαση για 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, πήρε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά τις Αστικές Συγκοινωνίες, μέχρι στιγμής απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία έχουν πάρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς έχει προκηρυχθεί παμπειραϊκή απεργία από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, αλλά και την ΠΝΟ.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ