More

  Ανίκανο, ανύπαρκτο και εχθρικό το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του προς τους Ναυτεργάτες

  Εν μέσω πανδημίας η κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική δεν περιορίστηκε μόνο σε μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια στα Ναυτεργατικά δικαιώματα όπως είναι η γνωστή (ν)τροπολογία Πλακιωτάκη για την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία και άλλων ευνοϊκών διευθετήσεων προς το τυχοδιωκτικό εφοπλιστικό κεφάλαιο.

  Όπως όλα δείχνουν εκεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας τις διαμαρτυρίες, τις τεκμηριωμένες καταγγελίες και αναφορές της ΠΕΝΕΝ ακόμη και άλλων Ναυτεργατικών σωματείων για σειρά καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τον Ναυτεργατικό κόσμο, ο Υπουργός και οι υπηρεσίες του το πιθανότερο είναι ότι όχι μόνο δεν τις αναγινώσκουν αλλά κυριολεκτικά τις πετάνε στο καλάθι των αχρήστων.

  Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα επιβεβαιώνουν πλήρως αυτόν τον ισχυρισμό μας:

  – Η τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά στην υπηρεσία μητρώων που οι Ναυτεργάτες δεινοπαθούν προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

  – Οι σχολές στον Ασπρόπυργο που αφορούν την ανανέωση πτυχίων σωστικών – πυροσβεστικών μέσων, υπολειτουργούν και πάντως αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες των συναλλασσόμενων Ναυτεργατών.

  – Το ΓΕΝΕ με την σειρά του έχει βάλει λουκέτο και η εξυπηρέτηση γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και με ραντεβού για τα οποία ο χρόνος για κάθε ξεχωριστά Ναυτεργάτη ξεπερνάει έως και τις 15 ημέρες….

  – Η καταβολή ακόμη και αυτού του ελάχιστου έκτακτου επιδόματος λόγω κορωνοϊού, το οποίο οι Ναυτεργάτες είναι η μοναδική κατηγορία εργαζομένων που ακόμη δεν έχουν πάρει τα 534 ευρώ του μήνα Ιούνη!!!!

  Τα παραπάνω ανεπίτρεπτα φαινόμενα δείχνουν ότι το ίδιο θα επαναληφθεί και με την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους άνεργους τα Χριστούγεννα….

  – Δεκάδες καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ για πλήθος Ναυτεργατικών προβλημάτων, μέσα και έξω από τα πλοία, για τα οποία την ευθύνη και εποπτεία έχει το ΥΕΝ, οι υπηρεσίες του και τα αντίστοιχα Λιμεναρχεία δεν ελέγχονται, δεν αξιολογούνται και προφανώς δεν γίνεται το παραμικρό για την αντιμετώπιση των καταγγελλομένων…..

  Συνολικά αυτή η απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του δεν δείχνει τόσο την υποτίμηση προς το ναυτεργατικό σ.κ , κυρίως εκφράζει μια συνολική απαξίωση για τον ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας ο οποίος διέρχεται μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που το σύνολο των προβλημάτων του επιδεινώνονται δραματικά από την ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική η οποία προτάσσει αποκλειστικά τα εφοπλιστικά συμφέροντα.

  Η πανδημία, το λοκντάουν, η υπολειτουργία υπηρεσιών δεν μπορεί να αποτελέσει την βάση για την δικαιολόγηση μιας υπονομευτικής έως και εχθρικής στάσης απέναντι στα καθημερινά ναυτεργατικά προβλήματα που ο μηχανισμός και οι υπηρεσίες του ΥΕΝ επιδείχνουν προς τον Ναυτεργατικό μας κόσμο.

  Η κατάσταση αυτή προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις επαναλαμβανόμενες πρωτοβουλίες της ΠΕΝΕΝ να τερματιστεί ο παροπλισμός και η διαλυτική κατάσταση που έχει οδηγηθεί το ν.σ.κ και η οποία αξιοποιείται από το ΥΕΝ και τους εφοπλιστές για να απαξιώνουν τα ναυτεργατικά προβλήματα τα οποία αυτήν την περίοδο γιγαντώνονται.

  Από αυτή την σκοπιά είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα οι Ναυτεργάτες να ανταποκριθούν μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ και στην επερχόμενη 24ωρη απεργία για τις 26 Νοέμβρη 2020 να δώσουν το δικό τους στίγμα ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να επιβάλουν λύσεις στα προβλήματα με βάση τις δικές τους ανάγκες.

  Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ