Νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε αποφασισθεί θα κριθεί η… μοίρα των ανεμβολίαστων υγειονομικών καθώς και η «τύχη» των τεστ για τον κορονοϊό.
Σχετικά με την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως ότι παραμένουν σε αναστολή μέχρι τα τέλη του 2022, όταν λήγει το μέτρο. Ωστόσο η κυβέρνηση σκοπεύει να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και να λάβει τις σχετικές αποφάσεις εντός του ίδιου μήνα.

«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Η απόφαση που έχουμε πάρει είναι ότι θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και εντός του Οκτωβρίου θα παρθεί απόφαση και για τα τεστ τα οποία θα γίνονται, αν θα συνεχίσουν και σε ποιο βαθμό, καθώς επίσης και για την τύχη των ανεμβολίαστων υγειονομικών», τόνισε ο υπουργός. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι αυτή ήταν η αρχική του θέση, δηλαδή ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν πρέπει να παραμείνουν στο σύστημα Υγείας, ωστόσο, η θέση που έχει αποφασιστεί κυβερνητικά είναι ότι «ακολουθούμε την πανδημία».

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στην έλλειψη αναισθησιολόγων, η οποία έχει προκαλέσει καθυστέρηση στις λίστες χειρουργείων του νοσοκομείου Παίδων. Όπως τόνισε ο ίδιος, έχει γίνει μία εκκαθάριση της λίστας των χειρουργείων και σύμφωνα με τα δεδομένα, περίπου 1.500 χειρουργεία βρίσκονται σε αναστολή λόγω της έλλειψης των αναισθησιολόγων. «Η πραγματική λύση του προβλήματος είναι η προκήρυξη που αφορά αναισθησιολόγους και καρδιολόγους, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον. Εάν γίνει αυτό, αυτομάτως πάμε σε ανακούφιση του προβλήματος, αλλιώς θα υποχρεωθούμε να βρούμε τις επόμενες λύσεις», δήλωσε ο υπουργός.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ