Μια διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας εκφράζει ο κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας που βοήθησε στην κατασκευή και παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca.
Ο σερ Άντριου Πόλαρντ, μιλώντας σε βρετανικά μέσα, εξέφρασε ενστάσεις για την φρενίτιδα που επικρατεί για την τρίτη, ενδεχομένως και τέταρτη, δόση επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός όλου του πλανήτη σε μόνιμη βάση δεν είναι ούτε βιώσιμη λύση ούτε μπορούμε να την αντέξουμε οικονομικά και προσθέτοντας πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
Μιλώντας στο BBC Radio 4 ο Πόλαρντ έβγαλε κίτρινες κάρτες σημειώνοντας «δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό της Αφρικής με μια δόση, άρα δεν πρόκειται να φτάσουμε σε ένα σημείο κατά το οποίο τέσσερις δόσεις για όλους τους ανθρώπους θα είναι κάτι διαχειρίσιμο».
Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα πως θα χρειαστεί ακόμη μια ενισχυτική δόση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορεί να χρειαστούμε επιπλέον δόσεις για τους πιο ευάλωτους, αλλά νομίζω ότι είναι απίθανο να έχουμε πρόγραμμα πλήρους εμβολιασμού για όλους άνω των 12 ετών»
«Θα υπάρξουν και άλλες παραλλαγές μετά την Όμικρον. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα συμπεριφερθούν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την άποψή μας για το τι είναι σωστό να πράξουμε» είπε με νόημα.