Αναφορά 32 Βουλευτών του #ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με κοινή πρωτοβουλία των Τομεαρχών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας και Εσωτερικών της Κ.Ο., Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου-Marilisa Xenogiannakopoulou), Νίκου Φίλη (Νίκος Φίλης / Nikos Filis) και Κώστα Ζαχαριάδη (Κώστας Ζαχαριάδης), σχετικά με την καταγγελία εργαζομένων στην εταιρεία 2G support service.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές με την από 29/08/2022 καταγγελία εργαζομένων στην εταιρεία 2G support service, οι προσληφθέντες από την εν λόγω εταιρεία, καταγγέλλουν με στοιχεία ανασφάλιστη εργασία σε εικονικό εργοδότη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, οι ανωτέρω προσλήφθηκαν από την εν λόγω εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης σε σχολικές μονάδες. Η συγκεκριμένη εταιρεία, κατά δήλωσή της, είχε αναλάβει με εργολαβία την φύλαξη σχολικών μονάδων του Δήμου Αθηναίων, ενώ ως εντολέας τους εμφανίζονταν από κοινού η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) και ο Δήμος Αθηναίων.

Και ενώ η πρόσληψή τους έγινε νομότυπα μέσω ΕΡΓΑΝΗ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τις ημερομηνίες πρόσληψης των καταγγέλοντων, η εταιρεία ήταν σε φραγή ΑΠΔ στον ΕΦΚΑ λόγω οφειλών (ήδη από το 2019).

Από την απάντηση της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (επισυνάπτεται) στο ανωτέρω υπόμνημα των εργαζομένων προκύπτει ότι την ευθύνη για θέματα διαχείρισης έχει η διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία έχει συνάψει σύμβαση διαχείρισης με τη συμπράττουσα εταιρεία και επομένως σαφώς γεννάται ζήτημα υπεργολαβίας και συνυπευθυνότητας, ενώ ερωτήματα προκύπτουν και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΕΦΚΑ, οι οποίοι ενήργησαν πλημμελώς, μη επιβάλλοντας κανένα μέτρο. Παρόλο δε που τους κοινοποιήθηκε το από 14/10/2022 έγγραφο της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., μέχρι σήμερα, δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια ουσιαστικού ελέγχου.

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Φίλης Νίκος

Ζαχαριάδης Κώστας

Αβραμάκης Λευτέρης

Αδαμοπούλου Αγγελική

Αναγνωστοπούλου Σία

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γκιόλας Γιάννης

Δρίτσας Θοδωρής

Ηγουμενίδης Νίκος

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Λάππας Σπύρος

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μουζάλας Γιάννης

Μπακαδήμα Φωτεινή

Μπάρκας Κώστας

Παπαδόπουλος Σάκης

Παπαηλιού Γιώργος

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρλέτης Πάνος

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Μπέττυ

Φάμελλος Σωκράτης

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γιώργος

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ