More

  Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν DJs από όλη την Ελλάδα

  Έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό ενώ ετοιμάζουν και κινητοποιήσεις αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους

  Της Λεμονιάς Βασβάνη

  Από την έντυπη έκδοση “Τύπος Θεσσαλονίκης”

  Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους στον πρωθυπουργό οι DJs από όλη την Ελλάδα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από την Πέμπτη και προβλέπουν απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

  «Είναι η τέταρτη φορά που το επάγγελμα των δισκοθετών μπαίνει σε λοκντάουν μέσα σε δύο χρόνια. Μάλιστα η δεύτερη φορά ήταν για 7 συνεχόμενους μήνες. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η κυβέρνηση από την στιγμή που αποφασίζει να λάβει κάποια μέτρα πρέπει να σκεφτεί και το μετά. Πολλοί από τους djs είχαν προγραμματίσει να παίξουν μουσική για την Πρωτοχρονιά σε διάφορα events όμως πλέον χάνουν την δυνατότητα να πάρουν κάποια χρήματα που θα βοηθούσαν να καλύψουν κάπως τα σπασμένα της προηγούμενης χρονιάς», ανέφερε στο «ΤyposThes» ο Χρίστος Καλτσάς από το σωματείο των δισκοθετών (DJs) του ν. Θεσσαλονίκης,

  Όπως τόνισε ζητούν να μπορούν να μπουν σε αναστολή οι djs από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για την παύση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, να δοθεί η αποζημίωση των 534 ευρώ, να υπάρξει επιδότηση ενοικίου για όσους αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από το μέτρο της απαγόρευσης μετάδοσης μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης και να υπάρξει κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) από το Κράτος για το εν λόγω διάστημα.

  Παράλληλα οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να ακούσει τα αιτήματά τους και να του εξηγήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

  Την επιστολή υπογράφουν το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, Σύλλογος επαγγελματιών DJ Λάρισας, Συνδικάτο DJs νομού Ηρακλείου Κρήτης και πάνω από 500 μεμονωμένοι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα.

  Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους οι δισκοθέτες θα προβούν σε κινητοποιήσεις, ανέφερε ο κ. Καλτσάς.

  Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος: «Παύουν το δικαίωμα μας στην εργασία»

  Τις αντιδράσεις τους στα νέα μέτρα εκφράζουν με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

  Όπως αναφέρουν βρίσκονται σε «δύο χρόνια ανεργίας» και αναφέρουν ότι ο κλάδος της μουσικής «καλείται να σηκώσει το μεγάλο βάρος της πανδημίας» και πως με τα νέα μέτρα παύεται το δικαίωμά τους στην εργασία.

  Οι Μουσικοί Βορείου Ελλάδος υπογραμμίζουν πως δεν έχουν αυτοί ευθύνη «για την έλλειψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων», προσθέτουν πως «Η μουσική δεν είναι μόνο μέσο διασκέδασης. Είναι κυρίως μέσο αγωγής της ψυχής και της σκέψης» και σχολιάζουν πως με τα νέα μέτρα ουσιαστικά μπαίνουν στην ανεργία δίχως όμως να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αποζημίωση.

  Ζητούν :

  1. Τη συνολική αποζημίωση του κλάδου (συμπεριλαμβανομένων όσων εγγράφηκαν στο μητρώο μετά τις 10/1/21) με αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

  2. Την άμεση καταβολή των δώρων και των ενσήμων του 2021 σε όλους τους δικαιούχους, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να βγουν στο ταμείο ανεργίας.

  3. Επέκταση και ένταση των δωρεάν τεστ για ιχνηλάτηση στην κοινότητα.

  4. Ενίσχυση του ΕΣΥ ακόμη και με άμεσες επιτάξεις.

  Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος ζητάει «άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και τους συναρμόδιους Υπουργούς», αναφέροντας πως για αυτήν θα υπάρξει συντονισμός με όλους τους μουσικούς συλλόγους που υπάρχουν ανά την Ελλάδα.

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ