«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί», είπε ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης από την Κομοτηνή, ο οποίος περιγράφει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ο χώρος πλέον δεν φτάνει για να καλύψει τους ασθενείς με κορονοϊό και το νοσοκομείο προσπαθεί να δημιουργήσει χώρους και αρχίζει και γκρεμίζει τοίχους για να χωρέσει όσους περισσότερους ασθενείς μπορεί.
Στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 71 σε μονάδες Covid-19, οι 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιποι τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.
Ταυτόχρονα στο νοσοκομείο διακομίζονται καθημερινά βαριά περιστατικά από όλη την Περιφέρεια. Λόγω της δύσκολης κατάστασης, διοίκηση και γιατροί του νοσοκομείου πήραν την απόφαση να δώσουν εντολή για γκρέμισμα τοίχων προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.
«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί», λέει ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα inkomotini.news. «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με Covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου και καρκίνοι», προσθέτει.
Σημειώνεται ότι προ είκοσι ημερών στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είχε στηθεί πτέρυγα ΜΕΘ με έξι κλίνες μέσα σε ένα 24ωρο.
Πηγή : https://www.dikaiologitika.gr