More

  Ακτοπλοϊκά πλοία Βόλου – Σποράδων – Γενικευμένη η παραβίαση της ΣΣΕ!

  Με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ μικτό κλιμάκιο της ΠΝΟ με εκπροσώπους της λιμενικής αρχής πραγματοποίησαν έλεγχο στα πλοία της γραμμής Βόλου – Σποράδων .

  Στην αντιπροσωπεία της Ένωσης Ναυτών συμμετείχαν ο Γ.Γ Χρήστος Βιτουλαδίτης και ο Ταμίας Απόστολος Μπανάσιος.

  Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν τα εξής:

  Στο Ε/Γ FLAYINGCAT 6 δεν καταβάλλεται καμιά υπερωριακή αμοιβή στην μισθοδοσία.

  Στο πλοίο EXPRESSSKIATHOSδεν καταβάλλονται οι υπερωριακές αμοιβές που προβλέπονται από την ΣΣΕ σύμφωνα με τα δρομολόγια του πλοίου ενώ δεν δίνονται οι διανυκτερεύσεις αλλά ούτε και καταβάλλονται όπως ορίζει η ΣΣΕ.

  Στο πλοίο SPORADESSTARδεν καταβάλλονται οι υπερωριακές αμοιβές βάσει δρομολογίων και όπως ορίζει η ΣΣΕ ενώ οι διανυκτερεύσεις δεν δίνονται και δεν καταβάλλονται ενώ δεν αναγράφονται ούτε στο PAY λεπτομερώς. Δεν δίνονται μηνιαίες προκαταβολές. Επίσης δεν εκτελούνται βάρδιες στην γέφυρα από τους Ναύτες.

  Στο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ που πρόσφατα δρομολογήθηκε στην παραπάνω γραμμή διαπιστώθηκαν ημιτελείς καμπίνες για τα μέλη του πληρώματος χωρίς να υπάρχουν σχέδια και οι σχετικές άδειες για τις κατασκευές αυτές από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Σημείωση ότι το πιστοποιητικό ασφάλειας του πλοίου απαγορεύει την διαμονή του πληρώματος μετά το πέρας του πλού.

  Σημειώνουμε ότι υπήρχαν και στο παρελθόν τα ζητήματα αυτά στην συγκεκριμένη γραμμή χωρίς να δοθεί καμιά λύση από το ειδικό τμήμα ελέγχου της ΠΝΟ και τους λοιπούς συμμετέχοντες στο κλιμάκιο, αφού λίγες μέρες πριν έκανε έλεγχο που δεν απόδωσε καρπούς….

  Αφού διαπιστώθηκαν τα παραπάνω σοβαρά Ναυτεργατικά προβλήματα που αφορούν την καταστρατήγηση της ΣΣΕ και της νομοθεσίας, οι εκπρόσωποι της ΠΕΝΕΝ ζήτησαν το κλιμάκιο της ΠΝΟ να παραμείνει στον Βόλο και ταυτόχρονα να ενισχυθεί αυτό με δυνάμεις απ’ όλα τα Σωματεία και να αναπτυχθεί άμεσα οργανωμένη – συντονισμένη συνδικαλιστική παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων!

  Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον υπεύθυνο του τμήματος ελέγχου της ΠΝΟ Λ. Μπαρμπαρούση ο οποίος προφανώς ενήργησε έτσι κατόπιν εντολής του Γ.Γ της ΠΝΟ.

  Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι η εφοπλιστική παραβατικότητα είναι πανταχού παρούσα, οι αναφορές στο ΥΕΝ για τα προβλήματα συσσωρεύονται συνεχώς, όμως, παρά ταύτα, δεν αναπτύσσεται η αναγκαία οργανωμένη δράση και έτσι λύσεις δεν δίνονται!

  Με τον τρόπο αυτό δικαιολογημένα οι Ναυτεργάτες αγανακτούν και διαμαρτύρονται για αυτό το αναποτελεσματικό σκηνικό που οργανώνεται επαναλαμβανόμενα μέσω των ελέγχων….

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  «Βροχή» οι καταγγελίες για «χρυσές» ξαπλώστρες και τσουχτερές τιμές σε κυλικεία πλοίων – Σαφάρι ελέγχων

  Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, αυξάνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών η...

  Απίστευτη καταγγελία: Επιχειρηματίες κατακρατούν χρήματα από εργαζομένους!

  To Σωματείο Εργαζόμενων στον Τουρισμό, στην Πάργα, καταγγέλλει ότι επιχειρηματίες της περιοχής κατακρατούν χρήματα από εργαζόμενους-ες.«Αυτά τα...

  Δικηγόρος της νοσηλεύτριας στη Λαμία για την επίθεση του αστυνομικού: «Δέχθηκε μπουνιές και κλωτσιές, της έσπασε τα γυαλιά»

  Σοκάρουν οι περιγραφές του δικηγόρου μίας εκ των νοσηλευτριών που -όπως καταγγέλλεται- δέχθηκε επίθεση στο νοσοκομείο της...

  Έσπασε κάθε ρεκόρ η μαύρη εργασία στον επισιτισμό-τουρισμό (Βίντεο)

  Ο πρ. εργαζομένων επισιτισμού-τουρισμού Γ. Χόντζογλου έκανε καταγγελίες για τουριστικές επιχειρήσεις για απλήρωτες αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια...

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  «Βροχή» οι καταγγελίες για «χρυσές» ξαπλώστρες και τσουχτερές τιμές σε κυλικεία πλοίων – Σαφάρι ελέγχων

  Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, αυξάνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου...

  Απίστευτη καταγγελία: Επιχειρηματίες κατακρατούν χρήματα από εργαζομένους!

  To Σωματείο Εργαζόμενων στον Τουρισμό, στην Πάργα, καταγγέλλει ότι επιχειρηματίες της περιοχής κατακρατούν χρήματα από εργαζόμενους-ες.«Αυτά τα χρήματα είναι τα 10ωρα,τα 12ωρα, τα 14ωρα...

  Δικηγόρος της νοσηλεύτριας στη Λαμία για την επίθεση του αστυνομικού: «Δέχθηκε μπουνιές και κλωτσιές, της έσπασε τα γυαλιά»

  Σοκάρουν οι περιγραφές του δικηγόρου μίας εκ των νοσηλευτριών που -όπως καταγγέλλεται- δέχθηκε επίθεση στο νοσοκομείο της Λαμίας από έναν εν ενέργεια αστυνομικό.«Έγινε διπλή...