More

  Αγγλία-εμβόλιο Pfizer / Ανησυχίες από το μεγαλύτερο Συνδικάτο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την διάθεση και τον τρόπο μεταφοράς του νέου εμβολίου.

  Της έντονες ανησυχίες του εκφράζει το μεγαλύτερο συνδικάτο και η μεγαλύτερη γενική ένωση στο Ηνωμένο Βασίλειο για την διάθεση και τον τρόπο μεταφοράς του νέου εμβολίου.

  Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο με βοήθεια από τη μετάφραση της Google

  Οι ελπίδες για φως στο τούνελ με τον Covid-19 μετά την ανακοίνωση μιας νέας ανακάλυψης για ένα εμβόλιο αυτήν την εβδομάδα, αλλά η Unite προτρέπει την προσοχή.

  Ο αμερικανικός φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech δήλωσαν τη Δευτέρα (9 Νοεμβρίου) ότι είδαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή φάσης 3, η οποία έδειξε ότι θα μπορούσε να είναι 90% αποτελεσματική στην αποτροπή της σύλληψης ατόμων από το Covid-19.

  Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν τώρα να ζητήσουν έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο, το οποίο είναι ένας από τους 11 υποψήφιους για εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της δοκιμής, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για χρήση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου για περιορισμένο αριθμό ατόμων .

  Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη αγοράσει 40 εκατομμύρια δόσεις – αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ατόμων, καθώς το εμβόλιο απαιτεί δύο δόσεις για να είναι αποτελεσματικό.

  Οι πρώτοι που θα εμβολιασθούν σε ένα πιθανό εμβόλιο θα είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης, οι άνθρωποι που ζουν σε κέντρα φροντίδας και σε άτομα άνω των 80 ετών.

  Μιλώντας στο BBC την Τρίτη το πρωί (10 Νοεμβρίου), ο Χάνκοκ ήταν προσεκτικά αισιόδοξος, αλλά σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

  «Απευθύνουμε έκκληση για υπομονή των ανθρώπων, πρώτα για να ακολουθήσουμε τους υπάρχοντες κανόνες, διότι αυτή εξακολουθεί να είναι μια θανατηφόρα ασθένεια και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμη», είπε.

  «Ακόμα και όταν αρχίσουμε να το ξεδιπλώνουμε, πρέπει ακόμα να φροντίζουμε τους εαυτούς μας, να φροντίζουμε την κοινότητά μας ακολουθώντας τους κανόνες και να είμαστε προσεκτικοί για να σταματήσουμε τη μετάδοση της μετάδοσης.

  «Το NHS είναι έτοιμο, είμαστε προετοιμασμένοι, έχω βάλει σήμερα τα 150 εκατομμύρια £, οι γιατροί είναι έτοιμοι, συνεργαζόμαστε με τους φαρμακοποιούς, τα νοσοκομεία θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο».

  «Μαμμούθ λογιστική λειτουργία»

  Είπε ότι η λήψη δόσεων του εμβολίου, το οποίο παράγεται από γενετικό υλικό γνωστό ως mRNA, με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν μια «τεράστια εφοδιαστική πράξη». Αυτό συμβαίνει επειδή για να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο, πρέπει να φυλάσσεται στους -70C και δεν μπορεί να αφαιρεθεί από αυτήν τη θερμοκρασία περισσότερες από τέσσερις φορές.

  Οι δόσεις του εμβολίου πρόκειται να παραδοθούν από το Βέλγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο σε δοχεία μεγέθους βαλίτσας συσκευασμένα με ξηρό πάγο που θα διατηρήσουν τις δόσεις στους -70C έως και 10 ημέρες, ανέφεραν οι Times .

  Είναι κατανοητό ότι ο στρατός μπορεί να βοηθήσει στη διανομή, αλλά έχουν προειδοποιήσει ότι η ικανότητά τους να βοηθήσουν θα είναι περιορισμένη.

  Εάν το εμβόλιο εγκριθεί, θα είναι το πρώτο εμβόλιο RNA εγκεκριμένο για ανθρώπινη χρήση και επομένως δεν υπάρχει ήδη δίκτυο μεταφοράς.

  Ο Lawrence Young, καθηγητής μοριακής ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή Warwick, δήλωσε στους Times , «Χρησιμοποιούμε τεχνολογικές πλατφόρμες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν. Σε ένα επίπεδο, αυτό θα είναι ένα τεράστιο πείραμα. Οτιδήποτε πρέπει να παγώσει είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Θα δημιουργήσει ζητήματα χωρητικότητας. “

  Κυρίαρχη ικανότητα

  Ο βοηθός γενικός γραμματέας της Unite Steve Turner τόνισε επίσης την έλλειψη ψυκτικής ικανότητας αποθήκευσης – καθώς και άλλα ζητήματα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει την κυρίαρχη ικανότητα που απαιτείται για τη διάθεση του εμβολίου.

  «Γενικά, τα εμβόλια πρέπει να αποθηκεύονται και να διανέμονται σε φιαλίδια κατασκευασμένα από βοριοπυριτικό γυαλί, πιο γνωστό ως Pyrex, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή εξοπλισμού μαγειρέματος καθώς και σε πολλές άλλες ιατρικές χρήσεις του, όπως σωλήνες και αγγεία», εξήγησε ο Turner.

  «Αλλά δεν κατασκευάζουμε πλέον βοριοπυριτικό γυαλί, επιτρέποντας το κλείσιμο των δύο τελευταίων εγκαταστάσεων παραγωγής στο Σάντερλαντ το 2007. Οι εργασίες πήγαν στη Γαλλία και εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους.

  «Τώρα μείνουμε με ένα πιθανό εμβόλιο για το οποίο δεν έχουμε τα φιαλίδια και επειδή δεν κατασκευάζουμε το γυαλί για να κατασκευάσουμε το δικό μας, πρέπει να βασιστούμε στο εισαγόμενο γυαλί από την Ευρώπη σε μια εποχή που η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται. Η κυβέρνηση έχει υποβάλει την ιδέα της δημιουργίας μιας μονάδας παραγωγής, αλλά αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο έως 18 μήνες. “

  Πρόσθεσε ότι ακόμη και για τα φιαλίδια που το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορεί να εισάγει από την Ευρώπη, δεν μπορούν να αποθηκευτούν στους αριθμούς που απαιτούνται λόγω της έλλειψης ψυκτικής χωρητικότητας.

  «Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι παράγουμε τη συσκευασία και τα σχετικά χαρτιά για να υποστηρίξουμε τη διανομή εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Turner.

  «Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με ένα λεπτομερές σχέδιο και αναγνώριση ότι τα φάρμακα αποτελούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας, όπως η ενέργεια, το νερό, οι επικοινωνίες και η άμυνα, που απαιτεί από εμάς να διατηρήσουμε τη δική μας κυρίαρχη ικανότητα παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής μέσω ενός ανθεκτικού Αλυσίδα εφοδιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. “

  Ο Τέρνερ παρομοίασε την έλλειψη αλυσίδας εφοδιασμού με εμβόλιο με το σκάνδαλο PPE νωρίτερα φέτος, όπου το PPE είχε προηγουμένως αποσυμπιεστεί στην Κίνα και έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε τον εφοδιασμό όταν το χρειαζόταν απεγνωσμένα.

  «Είναι ανικανότητα και σοβαρή αποτυχία της κυβέρνησης να μην έχει ένα συνεκτικό, διατμηματικό σχέδιο για τόσο ζωτικές και σωστές ανάγκες δημόσιας υγείας», είπε. «Η συνεπτυγμένη σκέψη δεν είναι φυσικά στο λεξιλόγιό τους και, κατά συνέπεια, καταλήγουμε στο πίσω μέρος του σωρού όπως και οι πυραύλοι παγκόσμιας ζήτησης.»

  Ο GP ανησυχεί

  Υπάρχουν πολλά άλλα άγνωστα με το εμβόλιο Pfizer / BioNTech περισσότερο από την ασφαλή παράδοση και διανομή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με την επιτυχή χορήγηση του εμβολίου.

  Ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα δοθούν επιπλέον 150 εκατομμύρια λίρες σε ιατρούς για τη χορήγηση του εμβολίου και ότι οι κλινικές εμβολιασμού θα είναι ανοιχτές επτά ημέρες την εβδομάδα.

  Νέα έγγραφα από την NHS England δείχνουν ότι οι γιατροί θα βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδίων για τη χορήγηση του νέου εμβολίου. Τα 1.250 δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης της χώρας έχουν κληθεί να ορίσουν μια ενιαία πρακτική σε κάθε δίκτυο για την παροχή εμβολίων 7 ημέρες την εβδομάδα μεταξύ 8πμ και 8μμ, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων αργιών εάν είναι απαραίτητο  

  Ωστόσο, ο πρόεδρος του Γιατρούς στην Unite (DiU), Jackie Applebee, ο οποίος είναι ο ίδιος ένας GP, εξέφρασε την ανησυχία του για τα σχέδια της κυβέρνησης.   

  «Ανησυχώ για την ικανότητα της Γενικής Πρακτικής να την παραδώσει πάνω από όλα όσα αναμένεται να κάνουμε», είπε στην UniteLIVE. «Η NHS England έχει παράγει κάποια χρήματα, αλλά χρειαζόμαστε το εργατικό δυναμικό για να τα παραδώσουμε – υπάρχει ήδη πάρα πολλή παράπλευρη ζημία που υπέστησαν ασθενείς με άλλες καταστάσεις που δεν μπόρεσαν να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται λόγω του COVID. Δεν πρόκειται μόνο για χρήματα. αφορά τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που χρειάζονται για τη χορήγηση του εμβολίου και της περίθαλψης. “

  Η Applebee είπε επίσης ότι ανησυχούσε για την ασφάλεια ενός εμβολίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας διαδικασίας έγκρισης έκτακτης ανάγκης.

  «Δεν είμαι anti-vaxxer, αλλά ανησυχώ για τη βιασύνη με την οποία φαίνεται να κυκλοφορεί ένα εμβόλιο», σημείωσε.

  «Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε σε παγκόσμια πανδημία και ότι υπάρχει μια ισορροπία που πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ της προσοχής με τη διάθεση ενός εμβολίου και την επιθυμία πρόληψης θανάτων και σοβαρών ασθενειών. Δυστυχώς, όμως, καμία από τις δοκιμές δεν θα δείξει εάν τα εμβόλια μειώνουν τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα – το τελικό τους σημείο είναι απλώς εάν οι άνθρωποι παίρνουν το Covid-19.

  Η Applebee επεσήμανε ότι επειδή οι ευάλωτες ομάδες δεν περιλαμβάνονται στις δοκιμές, είπε ότι υπάρχει «κίνδυνος ακούσιων συνεπειών».

  «Ένα βιαστικά αναπτυχθέν εμβόλιο Polio στο παρελθόν οδήγησε σε αυξημένη συχνότητα εμφάνισης δυσάρεστης νευρολογικής κατάστασης που ονομάζεται νόσος Guillan Barre, ενώ το εμβόλιο H1N1 προκάλεσε ναρκοληψία, μια χρόνια και συχνά εξουθενωτική κατάσταση όπου οι άνθρωποι κοιμούνται ακούσια, σε μερικούς ανθρώπους. Χρειαζόμαστε ένα εμβόλιο, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο.

  «Η ανησυχία μου για ένα βιαστικά διατεθειμένο εμβόλιο είναι ότι ταιριάζει στην ατζέντα της κυβέρνησης να επιστρέψει η χώρα στη δουλειά, θέτοντας την οικονομία πριν από την υγεία των ανθρώπων», πρόσθεσε.

  Η Applebee είπε ότι μια πολύ πιο αποτελεσματική στρατηγική, που θα επέτρεπε σε έναν «πολύ ασφαλέστερο να επιστρέψει στη ζωή ως φυσιολογικό» θα ήταν εκείνη όπου ο ιός καταπιέστηκε μέσω αυτού που αποκαλούσε «κατάλληλα χρηματοδοτούμενη, τοπικά οδηγημένη εύρεση, δοκιμή, ίχνος, απομόνωση» και πρόγραμμα υποστήριξης “με επικεφαλής τους τοπικούς διευθυντές δημόσιας υγείας – κάτι που λειτούργησε με επιτυχία σε άλλες χώρες

  “Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται να το κάνει αυτό και επιμένει να προχωρήσει με το εντελώς αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό εθνικό τους σύστημα που διαχειρίζονται οι Serco και Deloitte”, σημείωσε.

  Καθώς περιμένουμε τη μαζική διάθεση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου – το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ πιο κάτω από ό, τι μπορούμε να ελπίζουμε – η Applebee κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες για να βοηθήσουν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού.

  «Οι άνθρωποι θα πρέπει να απομονωθούν μόλις γίνουν συμπτωματικοί καθώς είμαστε πιο μολυσματικοί για μερικές μέρες πριν από τα συμπτώματα και τις πρώτες ημέρες των συμπτωμάτων», είπε. «Συχνά το άλογο βιδώνεται από τη στιγμή που θα επιστρέψει ένα θετικό αποτέλεσμα.»

  Από την Hajera Blagg

  Από https://unitelive.org

  - Advertisement -spot_img

  1 Comment

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ