Σε 24ωρη απεργία στα ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου, την Τρίτη 4 Οκτώβρη, προχωρά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Το Συνδικάτο συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη με την εργοδοσία. Η πρόταση που έχει καταθέσει το Συνδικάτο προβλέπει αναγνώριση ειδικοτήτων, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

«Από μεριάς της εργοδοσίας, διά στόματος του κ. Μιχάλη Σπανόπουλου, η απάντηση ήταν πως δεν θέλει να υπογράψει τη Σύμβαση και πρότεινε να παραιτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να έρχονται στη δουλειά με συμβάσεις έργων με όποιους εργολάβους αναλαμβάνουν έργα. Ούτε καν αποζημίωση δεν θέλει να μας δώσει», όπως καταγγέλλει το συνδικάτο. «Δηλαδή μας πρότεινε να παραιτηθούμε από τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να εργαζόμαστε όσο θέλουν, όποτε θέλουν, αν θέλουν. Να είμαστε δηλαδή σε ένα διαρκές κυνήγι για το μεροκάματο και τα ένσημα», σημειώνει.

«Εμείς θέλουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Από αυτά μας τα δικαιώματα δεν θα παραιτηθούμε», διαμηνύει το Συνδικάτο και προσθέτει: «Γνωρίζαμε από την αρχή κιόλας ότι αυτή η μάχη δεν θα είναι εύκολη. Γι’ αυτόν τον λόγο από την αρχή συσπειρωθήκαμε στο Συνδικάτο και εκλέξαμε επιτροπή του Συνδικάτου που μας αντιπροσωπεύει. Το Συνδικάτο και η επιτροπή που έχουμε είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και με αυτούς θα υπογράψει ΣΣΕ η εργοδοσία. Με τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις καταφέραμε να αποσπάσουμε ορισμένες κατακτήσεις με βάση το πλαίσιο που είχαμε καταθέσει αρχικά στην εταιρεία. Δε μας χαρίστηκε τίποτα, τα κατακτήσαμε με την πάλη μας».

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι «κατακτήσαμε τη διεξαγωγή συνέλευσης στον χώρο και την εκλογή Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις συναντήσεις με την εταιρεία. Κατακτήσαμε την καταβολή του συνόλου του μισθού μας στην τράπεζα, κάτι που σημαίνει και αύξηση στα επιδόματα ασθένειας, άδειας, αλλά και στη σύνταξη. Κατακτήσαμε να φεύγουμε μια ώρα νωρίτερα τις ημέρες που είχε καύσωνα, δίχως να μας κόβουν το μεροκάματο. Κατακτήσαμε να καταγράφονται και να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα. Αυτά τα κατακτήσαμε με τη δική μας παρέμβαση και στάση, στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας, στη δύναμη του Συνδικάτου μας».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν την Τρίτη 4 Οκτώβρη «για να δώσουμε το μήνυμα και προς την εργοδοσία πως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, παλεύουμε για να τα διευρύνουμε. Προχωράμε σε απεργία για να διεκδικήσουμε την υπογραφή ΣΣΕ».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ